Search
  • Mali od Kamare

Ritoša Target

Updated: Dec 22, 2020

Ritoša Target, nova streljana!


Sa nestrpljenjem smo dočekali otvorenje nove streljane! Naravno, i posjetili je prvom prilikom!


Evo našeg iskustva.

Ove godine, doživjeli smo konačno nakon dugog perioda bez ikakve streljane u regiji, otvaranje civilnog strelišta u Istri, koja bi omogućila profesionalno i rekreativno bavljenje streljaštvom, pojedincima i klubovima, a lovcima dala mogućnost kvalitetne provjere upucanosti lovačkog karabina prije početka sezone!


Nakon prve najave o otvaranju, otišli smo vidjeti ponudu i mogućnusti novog strelišta te se upoznati sa timom koji vodu ovu streljanu.


Osim upoznavanja sa novom streljanom, svrha posjeta bila nam je i upucati dvije puške: Tikka t3-tac A1 na 100 metara u kalibru 308 win, te malokalibarska CZ 452, u kalibru 22lr na 50 metara, te obje upucati na novu seriju streljiva.


Uz prethodnu najavu, došli smo na strelište u mjestu Ritošin Brig, gdje nas je dočekalo ljubazno, profesionalno, i nadasve uslužno osoblje:


Vlasnik strelišta Đani Ritoša, zatim Ana Ritoša i Igor, voditelj streljane, koji je ovom prilikom bio i voditelj na liniji gađanja.


Parkirnog prostora je dovoljno za veći broj vozila, a pri upoznavanju na prijemnom pultu, upoznati smo sa sigurnosnim pravilima streljane, te potpisujemo izjavu o odgovornosti.


Ujedno pravila sigurnosti postavljena su na oglasnoj ploči.


Zaštitna oprema je obavezna, i za posjetitelje koji nemaju antifone za zaštitu ušiju, ova oprema je dostupna na prijemnom pultu i može se zadužiti prilikom upoznavanja sa sigurnosnim pravilima.


Obzirom da smo se najavili dan ranije, mete, elektronika i streljačke linije su već bile spremne, i postavljene od strane Igora, voditelja na liniji.

Naravno, za svakog tko dođe, kao i za one s manje iskustva, savjet, i praktična pomoć osoblja je uvijek na raspolaganju.


Voditelj linije gađanja, Igor će objasniti način funkioniranja elektronskih meta, ispravan stav kod gađanja, dati savjet za korekciju optike, ili bilo što drugo ako korisniku bilo gdje zaškripi tokom treninga. Za one manje iskusne korisnike, svakako je dobro znati, da je “know how”, profesionalizam i uslužnost prema stranki na visokom nivou!


O streljani.


Streljana je kapaciteta 6 streljačkih linija, za gađanje nepokretnih meta.


Mete za pušku su na 50 i 100 metara, odnosno na istim linijama za pištolj, mete se postavljaju na 10, 15, i 25 metara.


Na 4 linije postavljenje su elektronske mete, koje na ekranu na stolu omogućuju direktno čitanje i vizualnu kontrolu pogodaka, a takodjer tu je i automatski pisač, koji na papiru tiska pojedinačnu listu pogodaka nakon obavljenog treninga.


Balistička zaštita je na visokom standardu, i proturikošetne obloge se nalaze na podu, stropu te zidovima sa strane.

Poprečne betonske blende zaštićene su drvom, postavljene na takav način da omogućuju 100% zaštitu od slučajnog ispaljenja kosog hica.


Trening smo obavili, zadovoljni, a puške spremili u navlake.


Nakon odrađenog treninga, zahvaljujemo se Igoru na svemu, te vraćamo antifone na prijemni pult. Automat za kavu i sokove je u predvorju, a vani hladovina i mjesta za sjedenje.

Pri ljetnoj vrućini to se ne propušta!


Pri razgovoru uz kavu, s Anom i ostalima saznajemo, još nekoliko zanimljivih stvari. Netom nakon otvaranja, već je održano prvo natjecanje na ovoj streljani, županijsko natjecanje istarskog streljačkog saveza iz pištolja na 25 metara. A od ostalih pogodnosti najavljuje se uskoro i ponuda streljava za najčešće kalibre, prema maloprodajnim cjenama iz lovačkog dućana Ritoša trgovine.

Cjenik streljane za korisnike je slijedeći:


100 kn / 1 sat - po osobi za korištenje linije

200 kn – upucavanje optike

400 kn – montaža optike sa upucavanjem


Od elektronskih meta, pravila sigurnosti, dovoljno mjesta za parking, pa do automata za kavu i sokove, time usluga i logistika ne može biti kompletnija, te na kraju možemo svakome sportskom strijelcu, ili lovcu - toplo preporučiti!


Kontakti su:

Adresa: Ritošin Brig 20b, 52447 Vižinada

tel: +385 (0)52 654 160

email: info@ritosatarget.hr

web: Ritoša Target

FB: facebook.com/ritosatarget

INSTAGRAM: ritosatarget

Trgovina: Ritoša Trgovine

Radno vrijeme: utorak – subota, od 11.00 do 19.00 sati

Ponedjeljak, Nedjelja i praznici: zatvoreno

Obratite se s punim povjerenjem.

878 views0 comments